Wednesday, October 13, 2010 2 comments

impian si puteri....






impian si puteri...
dolu2....
mase die kecik...
die membesar dengan cerita fairytale...
tentang prince charming n sweet princess....
die berimiginasi tentang cinta novel...
die berharap satu hari nanti ade seorg prince charming n kuda putih datang untuk amik die...
then they live happily ever after....
puteri kecil sentiasa senyum...
yakin yang mimpinya akan jadi kenyataan satu hari nanti....
~senyum~



percaya dengan fairytale love story...
step by step die mencari....
prince charming yg die tggu2 selalu datang...
dengan kuda putih...
mengembirakan si puteri... 
buat die bahagia...
tp sementara....
sebentar benar...
lalu die ditinggal sendirian lagi...
puteri ini hanya gadis biasa....
normal baginya untuk menangis...
normal baginya untuk berdendam...
normal baginya hilang percaya...
pada kisah fairytale angan2 nya dulu...
lalu die bertukar....
menjadi ahli sihir kejam...
menyiksa banyak prince...
yg melukakan nya mahupun tidak...
hatinya puas...
die tersenyum...
namun senyuman itu bukan senyuman dulu...


senyuman puas...
hari berlalu...
die semakin kejam...
senyumannye semakin lebar.....
namun...
jauh nun di sudut hati...
die masih berharap....
si putera idaman masih mencari..
die yang dpt mengembalikan senyuman dulu...










p/s: sye mau bercerita kisah puteri.....



Sunday, October 10, 2010 0 comments

10 peraturan bapa kepada teman lelaki anaknya...

Kepada Bf anak aku,

Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Peraturan 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Peraturan 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?

Peraturan 5: Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Peraturan 6: Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis.

Peraturan 7: Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Peraturan 8: Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Peraturan 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.

Peraturan 10: Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

Sekian, Yg sengaja menakutkan, Bapak Kepada Gf ko.



huhuhu... nie ika amik dr fb note some1... juz utk share... sila lawat fb die by klik kat title blog nie...

Saturday, October 9, 2010 1 comments

sesi fotografi yg disaster...

title tue da boleh explain ap yang jadi untuk ari nie....
dengan ini sya ika zainudin telah ditugaskan
untuk menjadi...


yes! 
tepat... jurugambar rasmi ucitv uthm...
bagi konvokesyen UTHM..
tp bukan ika sorg r....
ramai lgi...
xkan la UCiTV nk bg mandat besar tue kat ika sorg...
nk merosakkan gambar vip...??
huhuu...
sya AMATUR...~mengaku dengan bangganye~
ika diberi kamera DSLR nikon D80 untuk digunakan...
which is sangat scary...
ika tau pada sesetengah org akan kate ika dapat peluang yg best....
tp korg totally silap!
salah!

ika x penah guna kamera tue tanpa di setting oleh pihak yg lebih mengetahui...
hahaha.. ~sengal~
my first time!
plus! camera tue berat sgt....
tgn sye skit!
alahai ika..
sabar ye....
ARGGGGGHHHHH! ~
nie la hasilnye...
cm mane ika setting pun... die tetap over exposed! 





 

nie bru hasil die raw...
tanpa edit...
~saya sedih~

k lah...
nk g try lgi!
no give up!
go! go!

~wish me luck~

Friday, October 8, 2010 0 comments

saya sangat tidak suke baby!

huhuhu.. title best jew kan...
klu sume bakal2 mak mertua tgk statement tue...
confirm kena reject jd menantu...
hahahaha
tp ape yg ika cakap tue betul...
~SAYA TIDAK SUKA BAYI~


antara sebab2nye ialah:

diorg adalah mahkluk paling annoying dalam dunia nie...
x caye?
ika tipu?
huhhu...
tyme diorg wat muke comel ye la korg leh suke...
korg nk dekat...
korg nk cium...
korg nk dukung...


cube lps tue die mule wat hal...
nangis...
meraung2...
korg tnye pasal pe pun bkn die leh gi tau...
maklumat x sampai...
siyes ika x leh time....
mak ika selalu ckp...
"ye manje intan payung... nape ngs nie..." sambil tatang2 baby tue...
cam la baby tue paham...
huhuhu....
mase tue bile die da meraung bru korg tensen...

~takat ngs 2-3 titik air mata nie xde hal la wa nk setel~

lg satu.. klu dpt baby yg cm nie...
bkn dpt.. mmg confirm sume baby cm nie...


yang mmg menyakitkan ati...
pergh... 
kite da siap mandi2 die wangi2...
then kite tggl kejap jew trus jd seperti di atas...
tyme nie.. ika berani bet...
mesti rase nk buang jew baby tue dalam tong sampah kan???
kan???
wat skt ati...
sbb itu ibu after delivered baby cpt terasa n mara2...
sbb anak diorg yg mmg x leh nk kate pe la...
nk mara baby tue pun x leh gak...
nnt kite nmpk cm org bodo jew....
bkn diorg phm pun... plg2 x pun diorg wat muke confused...
x pun nangis...
~bajet mintak simpati~


huhuh...nie lagi satu sbb ika x suke baby...
mase kecik2 dulu ika selalu kena mara ngan mak...
klu gado or cari pasal ngan manusia kategori baby nie...
confirm ika x kn menang nye la...
jgn mimpi...!
klu name ika clear pun... 
kire terang dan nyata ika x salah...
parent ika mesti ckp
"sabar jew la kak.. u r big sister... mengalah k... adik kecik lgi..."
pergh.. berasap...
mase tue ika selalu wish diorg x lahir dalam dunia nie...
~bapak gile jahat pemikiran~


baby totally annoying...
tp ika x nafikan diorg nie penyeri keluarga...
pemurah rezeki ibubapa...
diorg bleh wat kite senyum gelak mara geram n macam2 lgi emosi...
wat life kite warna warni...


~tapi.. sye tetap tidak suke baby~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Drop link kamoo...

Name:
Email Address:

This HTML form was created by Freedback.

 
;