Saturday, November 12, 2011 2 comments

Saiz Bra Korang betul tak?

hai girls!!! 
this is important....
korang pakai bra yang betul x? seriously take note pasal nie sebab 7 dari 10 wanita seluruh dunia pakai bra size yang salah...!!!
bra size yang salah akan bagi efek yang teruk pada korang punye breast(ika guna word breast sebab it doesnt sound pervert sangat..)

nak tau size bra and cup bra takdela susah sangat.. tetapi ramai yang amik ringan pasal bende nie.. tue yang ramai silap... kalau ika... my first bra... my mom bought for me... so girls.. im pretty sure you all too right?
the problem here is our mother doesnt know our size and we all were too innocent to know about this...

okay.. kalau korang google bra cup and size chart kat google.. do remember yang most of the chart are based on english lady/ american lady.. So chart tue tak accurate la untuk asian like us..
But i have a few tips la...
and barang yang korang perlu guna ialah 2 bende jew...
1. Bra korang yang korang paling selesa pakai
2. tape pengukur

langkah2nye...
1. put on your most comfortable bra
* apa yang dikatakan comfortable nie ialah jangan terlalu ketat or terlalu longgar.. just fit your breast nicely..
2. amik tape pengukur tue and ukur betul2 dekat bawah breast(nombor 1 figure bawah)


2. korang buat langkah satu jugak tapi kali nie pada nombor 2 dalam rajah.
*ukuran amik dalam inci tau
3. tgk different dua ukuran. berapa inci? tue untuk determine cup size. 
  Untuk cup size:  
1inci lebih besar  -------------------- A
 2inci lebih besar  -------------------- B
 3inci lebih besar  -------------------- C
 4inci  lebih besar  -------------------- D
 5inci  lebih besar  -------------------- E
 6inci  lebih besar  -------------------- F
4. untuk band size plak.. korang tambah 5 dari nilai yang korang dapat kat nombor 1 dalam rajah.
korang kena amik berat pasal bende nie... sebab kalau korang salah cup size or band size bentuk bra korang akan jadi hodoh dan korang pun tak selesa.. bentuk breast yang cantik pulak patutnya jadi exactly macam gambar figure tue... ika serious! This is our body.... please girls.. take good care of it...

okay... untuk beli bra plak ade 5 things u need to know.. tapi yang nie ika akan post lainkali.. 
tapi dalam masa yang terdekat...
promise! (sambil buat gaya berikrar)


p/s: rasanya belum terlambat lagi nak ucap selamat hari raya aidil adha kat you alls!!
i have a great holidays.. how about you guys?

peace to world!! doodles...



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Drop link kamoo...

Name:
Email Address:

This HTML form was created by Freedback.

 
;